Thursday, February 4, 2016

Birthday Treats for Danish

2 January 2016
Genap umur Danish 4 tahun. Takde besday party kat taska, takde vacation. On that day ktorg bawak dia jalan2 je. Sementara ada masa ni jom la aku citer sikit.

 Dah ready utk ikut ktorg jalan2? Hiks.
Dah besar anak bujang mama. Sobs!
 Front counter REKA ZONE @ ioi Mall Puchong

Bayaran masuk, bole jugak kalau nak buat besday party anak kat sini. 

 business operation

 Kat dalam ni DIWAJIBKAN utk pakai stokin, so sila bawa dr rumah kalau taknak beli :')

Dalam Reka Zone ni ada banyak section yang sesuai utk bdk2 ikut peringkat umur dorang.

 Masuk je, akan jumpa playland ni. Besar! Tapi ni Danish tak layan pun sebab dah biasa main. Hihi.


Bagus kat sini. Sume selamat untuk dimain. Tangga2 pun pun sume berlapik ngan alas lembut tu, so kalau jatuh ke ape (mintak di jauhkan), takde la sakit.

 Masuk je terus ke cni dulu. Gedebushhh..masuk dalam bola2 tu.

Section ni paling besar+best kot. Ada macam2. Danish pun lama main kat cni.

 Ni antara yang ada dalam tu.


 Sementara tunggu abang main, adik main kat section babies.

Sini pun best.

Darwish pun join abang jgk.

 Gym area. Tengook tu si kenit tu. Tak padan ngan kecik. Hiks!

 Antara yang sempat Danish main.

Hah..hamek! Mak siap berlunjur tunggu anak main. Haha

Darwish pun seronok jgk. Asik main kuda ni je. Oh ya..masa ni tak pandai jalan lg, so takyah pakai stokin n takyah bayar. Untung kaw!

 Section ni kalau nk buat besday party (i guess). Sebab blkg playland tu ada tulis 'Happy Birthday' so kalau nak buat party dorang akan tutup la kot section cni.

Climbing wall ni pun hade. Tapi Danish 2 3x naik tak lepas. Last2 giveup! Sabau je la.

 Ni macam ala2 rancangan tv ms aku kecik2 dulu. Di mana Joe Jambul eh? Ke ape ke namanya ntah.
 
 
 Dah puas main, turun bawah nmpk plak kuda depan mekdi ni, naik pulak.

Last skali, sebelum balik besday boy request kek. Ok. 2 slice kek. Darwish tengok je ok?

Ok la..sorii cerita takleh panjang2 sebab keje pun berderet panjannngggg. Overall, tempat ni memang best sangat. Memang sesuai la utk bdk umur bwh 5 tahun. Tapi aku tengook ada jugak bdk besar2 yg main jugak. Nak tinggalkan anak kat sini pun bole sementara nk shopping ke hape, tapi ada had umur n jam. Kena cek balik ngan RekaZone. Ok!

Till then,

Bye!







3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya :)

syawalsimpsons said...

aku penah datang sini...seronoknya dorang

saly said...

Happy bday abg danish..smoga terus mmbesar jd ank soleh ya. Dah 4 tahun kejap je kan ila dari thn ke tahun ank2 mbesar.rasanya nk je ulang masa2 dia baby hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah